Slaapadvies

Úw beste keuze
Wist u dat u een derde van uw leven in bed doorbrengt? In slechts een maand is dat al 240 uur! Slaap geeft u de kans om lichamelijk en mentaal te herstellen en weer op te laden. Een goed bed en gedegen toebehoren zijn dus van wezenlijk belang. Maar kent u de aandachtspunten bij de aanschaf van een nieuw bed, matras, hoofdkussen of dekbed? Wij geven u enkele handvatten voor het maken van de beste keuzes. Voor producten die ú op het lijf geschreven zijn. Want het juiste bed en beddengoed zijn heel persoonlijk.

Ondersteuning
Tijdens uw nachtrust beweegt u regelmatig. Dat is maar goed ook, want zo houdt u soepele spieren en gewrichten, een goede bloedcirculatie en een gezonde huid. Maar als het draaien en woelen u moeite kost, gaat dat ten koste van uw nachtrust. Niet voor niets is het belangrijk dat u kiest voor een matras dat de vorm van uw lichaam aanneemt en gedegen ondersteuning biedt. De matrassen van Kårlsson laten daarom niets aan het toeval over. Welk matras het beste bij u past, hangt onder andere af van uw bouw, lengte, gewicht en slaaphouding.

Drukverdeling
Tijdens uw nachtrust oefent u met uw lichaam op bepaalde plaatsen van het matras meer druk uit dan op andere plaatsen. Om daarvan lichamelijk geen last te krijgen, is het essentieel dat een matras die druk gelijkmatig verdeelt. De matrassen van Kårlsson staan stuk voor stuk garant voor een goede drukverdeling. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.    

Ventilatie en vochtregulatie
Ten slotte zijn een goede ventilatie en vochtregulatie heel voornaam. Zeker als u bedenkt dat u per nacht gemakkelijk een halve liter vocht kunt verliezen. Het vermogen van een matras, kussen en dekbed om vocht te reguleren, is cruciaal voor een fris en hygiënisch slaapklimaat. Door een gedegen ventilatie blijft uw lichaam op de juiste temperatuur, zodat u goed slaapt en uitgerust ontwaakt.